Blog 256 – Autojumble

Het was een uitgelezen dag, zondag 25 juni 2023, een tropische dag: warm en droog. Het is wel eens anders geweest op het Lidoterrein in Waalwijk, waar de British Autojumble (gewoon Waalwijk in de volksmond) al jaren wordt gehouden.

Zo zag het er in 2016 uit, nat en koud. Zo koud zelfs dat we naar een Jägermeister verlangden.

In 2009 waren we er ook: het was de 10e keer dat de BAJ (British Autojumble) in Waalwijk werd gehouden. Het resulteerde in het volgende verhaal!

Alsof het zo moet zijn, sta ik plotseling voor een pittige pre-war MG die ook een pittige eigenaar blijkt te hebben. Gaston komt van Belgiȅ en is met de MG Car Club Antwerpen naar Waalwijk gekomen. Hij is al 24 jaar de eigenaar van deze L2 uit 1933 en hij is er trots op. Maar liefst 50.000 km. heeft hij al met zijn auto afgelegd. Waar hij geweest is, vraag ik hem, was dat vakantie of …?

Gaston is maar al te bereid om over zijn belevenissen te vertellen: Zwitserland, Griekenland, Corsica, Dolomieten, Gardameer, de L2 heeft het allemaal gezien. Vakantie, de Gran Prix Nuvolari in 2003, clubmeetings. Een rit van 1600 km. (Col de Turini), zonder technieker en met twee steekassen als reserve, resulteerde in slechts twee gebroken spaken. Wat een prestatie!

Gaston kocht zijn auto, één van de 90 die er zijn geproduceerd, in gerestaureerde staat maar heeft hem daarna toch nog weer opnieuw gerestaureerd. Van zwart is hij nu applegreen, hetgeen ik ergens onder de motorkap mag controleren. Ik krijg een uitleg over de voorschakelbak (vraag me niet het na te vertellen) en moet nog even kijken naar de slijtplek in de lak op het portier, daar waar hij tijdens het rijden zijn arm op laat rusten.

 

 

 

 

 

 

 

Van ganser harte hoop ik dat Gaston nog steeds van zijn L2 geniet. Tijdens Waalwijk moest ik aan hem denken en vandaag dank ik hem nog eens voor zijn mooie verhaal.

Happy weekend!

 

 

MGTTO Standaard Afb