Blog 257 – MG versus Lambo

Wie kent nog het gezegde: een boterham met tevredenheid. Ooit was het gewoon een boterham met niks, een onbelegde boterham, later werd het een synoniem voor ‘tevredenheid’.
We moeten toekunnen met wat we hebben (zei CDA-premier Ruud Lubbers in 1993). Maar lang voor die tijd was deze wijze raad al bekend, zoals blijkt uit een gedichtje dat in 1941 in de Leeuwarder Courant stond.

Kunnen we tevreden zijn met alles wat we hebben, wat we kunnen, wat we mogen?
Dat geldt niet voor iedereen, er zijn mensen die nooit tevreden maar altijd op zoek zijn naar duurder en meer.

Gelukkig zijn er nog uitzonderingen en grappig genoeg: twee hele jonge uitzonderingen. Ik schatte ze een jaar of 12. Tijdens een happening voor oldtimers en andere auto’s werd een felrode Lamborghini  geshowd (gassen, gassen, brullen) waarbij horen en zien je verging. Ik noemde al de twee jonge uitzonderingen die vol belangstelling elke auto bekeken. Bij mijn (ook felrode) MG 1300 bleven ze staan en vroegen of die auto van mij was. Wij vinden deze veel mooier dan die, zeiden ze, wijzend op de Lambo die zich nog altijd stond uit te sloven. Wat een bijzondere ontboezeming!

Maar nu de moraal van dit verhaal? Eindelijk een paar tevreden kinderen die niet grootgebracht waren met mooier, groter, meer … of … gewoon:  less is more!

Het wordt warm dit weekend, houd het rustig!

 

MGTTO Standaard Afb