Blog 258 – Vakantie

Wekelijks een verhaaltje verzinnen over een al dan niet actueel onderwerp, gekoppeld aan het wel en wee van een oldtimerclub, dat vergt toch eigenlijk wel wat tijd. Geen punt als je alle tijd hebt, maar ‘een beetje vakantie’ (op zijn tijd) is ook prettig. Fijn dat er leden zijn die ‘voor blog of blad’ een leuk onderwerp aanleveren. Zoals hieronder!

Zomaar een plaatje uit 1969

Toen ik (Teun Berserik) nog voor de ANWB Autokampioen werkte en daar wekelijks ten kantore mijn tekeningetjes af ging geven, stond ik eens in de lift met twee heren van de Kampeerkampioen.
Moet jij nog op vakantie?, vroeg de één. Ja, ik moet nog, antwoordde de ander en ik zag zijn schouders een ietsje zakken.
Tja…

Maar!
Als u toch nog op vakantie ‘moet’, dringt zich meteen de vraag op of u nog iets te lezen mee moet nemen of niet. Wat zal het zijn?
Lectuur, literatuur,
iets er tussenin,
of gewoon iets leesbaars?
Zoek niet ..!

                

  Anthony Horowitz

bekend van onder andere de indrukwekkende TV serie ‘Foyles War’, mocht van de erven Fleming in de aantekeningen van Ian Fleming rondscharrelen om te zien of er nog materiaal tussen zat voor een nieuw James Bond verhaal.
Forever and a Day is het resultaat.
Ik zou vanaf hier de verdere ruimte kunnen gebruiken om het boek zeer warm aan te bevelen.
Alleen de titel al!

Beter is het er gewoon enige regels uit te citeren:

…… A red two-seater MG TD was waiting cheerfully for them on the forecourt with its hood folded back and Bond knew at once that it was hers.
Sure enough, she took a keyring out of her bag and twirled it around her finger as they walked across.
‘Come with me’, she said without looking at him, perhaps not caring if he came or not.
She opened the door of the little car and climbed in. ‘Where to?’, asked Bond, climbing in beside her.

 She reached into the glove compartment, and took out a pair of sunglasses, then turned the key in the ignition and Bond listened appreciatively to the throaty growl of the tiny 1,250 cc engine which had been perfectly tuned.
‘Let’s make it a mystery tour’, she shouted, ‘It’s not far and it’s going to be a beautiful evening ‘…….

 Geen straf om te lezen, als je toch op vakantie moet, niet?
Heb fijne dagen.

 

 

 

 

 

 

MGTTO Standaard Afb