Blog 261 – Retro

Wie kent dit woord niet? Het wordt gebruikt bij allerlei producten en kleding van nu. Een nieuw product is retro als het gebaseerd is op een ‘oude look’. Daarvan zijn in de autowereld voorbeelden genoeg te vinden: Fiat 500, VW Beetle, Mini … retromodellen die groter, veiliger en comfortabeler zijn.

Wie denkt dat er na 1953 geen TD meer is gebouwd, komt bedrogen uit. TD-Cars (Maleisië 1998) produceerde een retro rocket, een legend reborn, een happy mix van oud en nieuw, een klassiek gestijlde sportwagen, de TD-2000.

Uit Square Front 2011/2

 

 

 

 

 

Naast ‘retro’ kennen we ook ‘vintage’, meestal gekoppeld aan kleding, schoeisel of accessoires van meer dan 40 jaar oud waarvoor opnieuw belangstellingbestaat. Vooral vintage kleding is trendy.

 

De vintage auto kent een eenvoudige verklaring. Het is gewoon een ‘oude auto’ (zegt men) maar volgens de echte autoliefhebbers gaat het dan wel om een auto uit de periode 1919-1930.

Deze MG TD, weliswaar met Engelse rashond, valt daar niet onder: gewoon een ‘oude auto’ uit een ander bouwjaar!

Naast retro en vintage is er ook nog de digitale MG TD, de Fintray, waarmee we op een ledenvergadering in 2019 kennis konden maken, we konden er zelfs mee rijden.

De TD-2000 en de Fintray zul je niet vinden op de Classic Days (www.classic-days.de) die dit weekend in Düsseldorf, DE plaatsvinden. Het grootste ‘tuinfeest’ op het gebied van klassieke automobielen (4 t/m 6 augustus 2023) is een bezoek meer dan waard.

Maar wat je ook gaat doen, maak er een mooi weekend van!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MGTTO Standaard Afb