Blog 263 – Wat zoek jij ..

Sommigen zoeken naar een huis, anderen naar een auto, weer anderen naar de zin van het leven. Het is maar net in welke situatie iemand zich bevindt.

Vanwege lange wachttijden en bizarre inkomenseisen is het krijgen van een huis voor velen bijna onmogelijk. In het nieuws kwam een man die al een jaar lang in zijn auto woonde en geen enkel uitzicht had op een huis.
Bij het lezen daarvan moest ik denken aan Jozef, een beroemde Nederlandse poppenspeler, die jaren geleden huis en haard opgaf om als kluizenaar te gaan leven in een zelfgebouwd kapelletje, op zoek naar de zin van het leven.

Nu zijn er ook mensen die niet zoeken naar de zin van het leven, omdat ze niet weten waarnaar precies te zoeken. In blog 260 over ‘Oude knakkers’ maakten we kennis met Ivan Dutton die geen idee van zijn hoge leeftijd lijkt te hebben en met een jaloersmakende energie zijn (auto)leven leeft.

Ook meester-tekenaar Thé Tjong-Khing (90 jaar) is zo iemand die moeiteloos ‘het jongetje’ in zich oproept en zichzelf ondanks zijn leeftijd blijft uitdagen en vernieuwen. Hij gelooft dat er meer is dan we kunnen zien. Mensen zoeken naar de zin van het leven en dan verzinnen ze maar iets. Maar of dat zin heeft …?

T/m 11 september 2023 is de tentoonstelling Thé Tjong-Khing 90 jaar jong nog te zien in het Verwey Museum in Haarlem. Voor als je toch eens iets anders wilt zien dan MG’s.

Zoeken, we  zien het op de website van MGTTO waar de pagina Bits & Pieces  bijna altijd het meest wordt bezocht. Op zoek naar een MG? Naar onderdelen voor die MG? Het maakt misschien niet uit wat je zoekt, als je maar je ‘nieuwsgierigheid, verbazing en energie’ blijft behouden. Volgens blog 260 volgt de levenslust dan vanzelf en vergroot je daarmee de kans op vele extra kilometers. Al zal de man die in zijn auto moet wonen er wel anders over denken.

We wensen je veel succes, waarnaar je ook op zoek bent.

 

 

 

MGTTO Standaard Afb