Blog 264 – Uitblinken


Ook zo trots geweest op het stempeltje dat je op school van de juf kreeg als je iets heel goed had gedaan? Het stimuleerde je om het de volgende keer ook goed te doen, of zelfs nog beter. Over stress vanwege de druk om te presteren werd niet gesproken.
Tegenwoordig is dat anders. Kon je als goede student afstuderen met de aantekening ‘Cum Laude’ (met lof, ofwel met heel goede cijfers), dat is bij sommige opleidingen niet meer mogelijk. Het zou teveel stress onder de studenten opleveren. De meningen zijn daarover verdeeld.

Uitblinken mag dus eigenlijk niet, hoewel dat op allerlei ander gebied dikwijls een ‘must’ is. In het onderwijs bijvoorbeeld is het streven naar een ‘excellente school’ geen uitzondering. In dat geval is uitblinken geoorloofd.
Van sporters wordt verwacht dat zij in wedstrijden wel ‘nummer een’ worden, dat kun je wel vergeten als je niet mag uitblinken.

In het weekend van 1, 2 en 3 september 2023 wordt niet alleen het MGTTO-jubileum gevierd, maar kun je ook genieten van ‘Wheels at the Palace’ als op het terrein van Paleis Soestdijk weer een Concours d’ Elegance wordt gehouden. Als je daar niet uitblinkt, heb je er weinig te zoeken. Afgelopen jaar viel de MG F1 Stiles van Dick en Jacqueline Bronkhorst in de prijzen en zij vierden dus een feestje op Soestdijk.

Tijdens de MG Informatie- en Onderdelendag, helaas ter ziele, hebben we in de loop der jaren ook de meest opmerkelijke restauraties gezien, uitblinkers dus! Zoals in 2016 de ‘Woodie’ van Peter van den Heuvel en in 2018 de geel-zwarte MG  L Continental van Paul Leers met de MG TD van Jos van Tienen als runner-up. ‘De lak van de TD was nog maar net droog’ zei Jos destijds. Zie wat een uitblinkers je kunt vinden binnen MGTTO en dit zijn er nog maar enkele.

Houten 2016: Woodie

Houten 2018: L1 Continental

Houten 2018: TD van Jos

 

 

 

 

 

 

 

Komend weekend zal in het teken staan van Formule 1 op  Circuit Zandvoort. Nu maar afwachten wie daar de uitblinkers zullen zijn.

Veel plezier en in ieder geval een mooi weekend!

 

 

 

 

MGTTO Standaard Afb