Blog 273 – Overgewaaid

Veel van alles wat we in Nederland hebben (en/of doen) komt uit Amerika, overgewaaid, zoals men dat zegt. Ik kon me nooit zo goed voorstellen hoe dat ging, dat overwaaien. Maar nu oefenen sociale media veel invloed uit op de gewone mens en na-apen schijnt een aangeboren eigenschap te zijn.

Halloween, ook overgewaaid uit Amerika, is inmiddels in Nederland populair. Het heeft  zo ongeveer ‘Sint-Maarten’ vervangen, het feest dat gevierd werd (of wordt) op 11 november, de gedenkdag van Sint-Maarten, de heilige die begaan was met de armen.
Op die dag gingen (of gaan) kinderen verkleed langs de deuren om snoepjes op te halen. Oorspronkelijk alleen arme kinderen, kinderen van rijke ouders mochten niet meedoen.

Onderzoekers hebben ontdekt dat men tegenwoordig niet meer zo gelooft in paranormale verschijnselen, maar wel in spoken en geesten. Dat zou een reden kunnen zijn voor de populariteit van Halloween.
Een reden voor het gebruik van pompoenen blijkt heel eenvoudig: je kunt ze goed uithollen, je kunt er enge gezichten in snijden en ze zijn groot genoeg om ze als een masker op je hoofd te zetten.

Aan de hand van MG kun je van omgekeerd overwaaien spreken. Amerikaanse militairen die om welke reden dan ook in Europa verbleven, ontdekten het merk MG en namen de auto mee naar huis. Veel van die auto’s werden naderhand weer naar Europa verscheept.
Zoals deze MG TD, ooit het lang gekoesterde eigendom van een professor aan de Universiteit van Alabama, USA.

 

Hij verkocht zijn dierbare TD aan een vriend die hem beloofde de auto zorgvuldig te behandelen en niet door te verkopen. Hij was dus ‘not amused’ toen hij te weten kwam dat zijn TD in Nederland terechtgekomen was.

Waar je ook in gelooft, geesten, spoken, engelen of gewoon in jezelf en je MG, keep it up. Een heel fijn weekend!

 

MGTTO Standaard Afb