Het laatste algemene nieuws


07-08-18 - Living history

Zet deze zomer een stap terug in de tijd en breng een bezoek aan Beaulieu waar door (levende) historische figuren 800 jaar geschiedenis tot leven wordt gebracht. Tot en met 31 augustus 2018 is er veel te beleven en kunt u zich door middel van allerlei activiteiten onderdompelen in het leven van toen. U leest er alles over op de website www.beaulieu.co.uk

10-07-18 - Authentieke dag

De tijd van weleer wordt tastbaar in de nostalgische sfeer van het oude schippersdorp Vreeswijk wanneer daar op 1 september 2018 de “authentieke dag Classics and More” wordt gehouden. Deze dag staat dit jaar in het teken van Groot Brittannië: Engelse merken worden dan ook extra in het zonnetje gezet. Voor deze 9e editie van dit evenement ia een prachtige route uitgezet door een fraai deel van de provincie Utrecht. Voor en na de rit worden alle deelnemende voertuigen opgesteld in de dorpskern van Vreeswijk. U kunt zich aanmelden voor dit evenement via www.oldtimerdagvreeswijk.nl

04-06-18 - Belgian MG Day

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van de MG Car Club Antwerpen wordt op 21 juli 2018 de Belgian MG Club Day 2018 georganiseerd. Tussen 09.00 en 10.30 uur wordt in Kallo (Beveren) gestart met een ontbijt. De kosten bedragen € 60,– per persoon voor de hele dag (incl. o.a. rallyplaat, roadbook, ontbijt, lunch en diner). Inschrijven kan nog tot 1 juli 2018. Meer informatie vindt u op de website: www.mgcarclubantwerp.be

 

26-03-18 - Tour des Ardennes

Al jarenlang één van de bekende evenementen aan het begin van het rallyseizoen. En ja daar komt hij  dan weer voorbij, de “Tour des  Ardennes”: volgens de organisatie de gezelligste en goed georganiseerde toertocht door België, Duitse Eifel en Luxemburg.
Alle data zijn te vinden in deze bijlage!  Er zijn nog enkele plekken te vergeven.

  • Mei:   nog plaats voor 4 equipes
    Juni:  nog plaats voor 4 equipes
    Juli:    nog plaats voor 6 equipes
    Aug.    nog plaats voor 4 equipes
    Sept.   nog plaats voor 2 equipes

Info & inschrijven: tourdesardennes@outlook.com  of 06-40896644
Prijs € 475.00 voor 2 personen incl. hotel ,ontbijt, diner, routeboek en rallyschild.

07-03-18 - Beaulieu met Pasen

Van 30 maart tot 15 april 2018 kunt ter gelegenheid van Pasen in Beaulieu terecht voor een “jacht op de natuur”.  Gemeld wordt het volgende: wave to the Nature Detective as he drives around the grounds in his Willys Jeep, go incognito with free face painting, try bird-themed crafts and more…PLUS: Visit us over the Easter weekend to join the Golden egg hunt and meet the Easter Bunny! U vindt :alle informatie op deze pagina van Beaulieu’s website

22-10-17 - Automobiles

Alex, de zoon van Erica Jacobs uit Portland, Oregon (USA) is gek van auto’s en trucks. Op school kreeg hij de opdracht om een werkstuk te maken over een onderwerp naar keuze.  Het werkstuk ging natuurlijk over … auto’s. Alex heeft daarbij veel plezier gehad van de informatie (de links) op onze MGTTO-website. Erica stuurde ons een link met nog meer leuke en nuttige informatie. Die link met de naam “Automobiles” kunt u nu ook (hier en bij de links) bekijken. Met dank aan (thanks to) Alex & Erica. Lots of fun!

28-08-17 - Classic Day Passewaay

Het fenomeen “Classic Days” kom je tegenwoordig dikwijls tegen. Bekend zijn natuurlijk de Classic Days van Schloss Dyck bij Jüchen in Duitsland. Echter … in ons eigen land zijn ze ook te vinden, de echte Classic Days waar trotse eigenaren hun oldtimers kunnen presenteren. Voor de maand september hebben we gekozen voor de Classic Day Passewaay, een evenement dat voor de 3e keer wordt gehouden. En wat is dan wel “Passewaay’? Vroeger was het een buurtgemeenschap in de nabijheid van Tiel, tegenwoordig is het een Tielse wijk geworden, voorzien van alle stedelijke gemakken zoals een winkelcentrum. Bent u benieuwd wat de Classic Day Passewaay op 23 september 2017 te bieden hebben? U kunt zich oriënteren via Facebook (@PassewaaijClassicDay). De toegang is gratis en wilt u ook anderen van uw mooie oldtimer laten genieten: aanmelden kan via 0344pcd@gmail.com

10-07-17 - Beaulieu in de zomer

Maar liefst tien nieuwe redenen om deze zomer Beaulieu te bezoeken: voor een caravan gebouwd van Lego, een opgefrist Top Gear, een roofvogelshow in de abdij,  een kijkje in de Victoriaanse keuken van Palace House en meer. Alle evenementen staan vermeld op de website www.beaulieu.co.uk 

22-05-17 - KNAC fotowedstrijd

KNACDe KNAC nodigt iedereen uit om vanaf 22 mei 2017 mee te doen aan een oldtimer fotowedstrijd onder het motto “rangen en standen bestaan niet”. U leest er alles over in dit persbericht.

13-03-17 - Octagon Tour 2017

Octagon TourDoor de MG Car Club Holland wordt voor de 21e maal de Octagon Tour georganiseerd. Volgens de MGCC een easy going tour weekend waaraan  tussen de 300 en 400 equipes kunnen deelnemen. Inschrijven kan nog tot 1 april 2017. Meer informatie kunt u hier lezen!

22-01-17 - Zomerse Events 2017

In de maand juni met je oldtimer naar het buitenland? Dan  vind je hier twee mogelijkheden. Ten eerste de Summer meeting in de Dolomieten (15-18 juni 2017 met naar keuze nog dagen voor- en/of achteraf). Standplaats: Watles, Zuid-Tirol. Aanmelden: voor 8 februari 2017. De organisator, dr. Christian Bianco, levert desgevraagd alle informatie: mg.dolomites@gmail.com Bekijk hier een fotorapportage van voorgaande jaren.
In dezelfde tijd (16-18 juni 2017) vindt in Italië de Summer Marathon  plaats, een internationale vintage car race. Meer informatie vind je hier en via www.summermarathon.it

21-01-17 - European Events 2017

MG-vlagVanuit Abingdon, UK ontvingen we een overzicht van de belangrijkste Europese evenementen. Natuurlijk begint de kalender met de MG Spare Day (de MG Informatie- en Onderdelendag) op 8 januari 2017 in Houten. Maar er is in Europa nog veel meer te beleven. Bekijk hier het overzicht Major European MG Events 2017.

22-12-16 - Tour des Ardennes

logo-tour-des-ardennesOok in 2017 organiseert Nico Tuk zijn Tour des Ardennes. Informatie kun je lezen in deze flyer je kunt ook persoonlijk met Nico overleggen op de MG Indormatie- en Onderdelendag in Houten (8 januari 2017) waar hij zijn “Tour des Ardennes-stand”zal bemannen.

16-07-16 - Classic Car Show

Classic Cars 2016De organisatie van de Classic Car Show nodigt u uit voor dit evenement dat voor de 3e keer in Den Haag wordt gehouden. U bent met uw oldtimer welkom in de chique Haagse Frederikstraat op 27 augustus 2016 (11.00 – 17.00 uur) maar u kunt natuurlijk ook gewoon gaan kijken.

 

 

 

 

26-07-14 - For the love of .. MG TC

We ontvingen de volgende informatie van clublid Stanley Daamen: op internet is een geweldige documentaire is verschenen over de MG TC. het is misschien een leuk idee om deze film op de TTO website te plaatsen … de film duurt 45 minuten en is afkomstig van Channel 4 UK. Alle zaken komen aan bod, vanaf de aankoop, de totale restauratie, clubmeetings, driving test, races, hill-climbs, enz enz. Ook krijg je een blik binnen de werkplaats van een T Type body bouwer en een verchromerij, en alles is lekker origineel oud Engels. Wat opvalt is dat niet alleen in ons land de TC bezitters ouder worden, ook in andere landen wordt men er niet jonger op.
De presentator Philip Glenister die de de reportage van commentaar voorziet was bij de start nogal anti TC. Hij vond het een oude, oncomfortabele en gevaarlijke auto om aan het huidige verkeer deel te nemen. Maar naarmate de restauratie vordert en hij met steeds meer TCs in aanraking kwam, werd hij steeds enthousiaster.
Helaas mag de video vanwege auteursrechten niet op de website worden geplaatst. De titel is “For the love of cars, MG TC”, u kunt hem vinden op www.youtube.com. Toch nog veel kijkplezier!

12-07-13 - Waalwijk in beeld (2)

Rob Veerling van Club Triumph Nederland zond ons het volgende bericht:

Het was weer een enorm feest op 30 juni in het Lido park in Waalwijk. Schitterend weer en een enorme opkomst van mensen die de klassieke Engelse automobiel een warm hart toedragen. Ik maak altijd veel foto’s en films van Triumph evenementen, voor oa ons clubblad en de website. Ook deze keer zal er een artikel over de Auto Jumble in ons clubblad de Triumph Times verschijnen. Ook op jullie evenement heb ik veel foto’s en wat filmshots gemaakt en die verwerkt in een filmpje, wat nu op YouTube staat.
De link staat hier: http://youtu.be/-n2GgIzdzFk

10-07-13 - Waalwijk in beeld (1)

poster waalwijk 2013 MK90010990-PosterA2De British Autojumble in Waalwijk trok dit jaar op 30 juni een giga hoeveelheid Engelse auto’s. Om 11 uur ‘s ochtends waren de 1000 gadgets (het cadeautje bij binnenkomst) al op! Wie het evenement heeft bezocht, kan erover meepraten, maar er zijn ook mensen die de weg naar Waalwijk nog niet hebben gevonden. Voor die mensen en voor degenen die het nog eens rustig willen herbeleven:  hierbij een rapportage van Motoring George (www.victrace.blogspot.com)

04-09-12 - 1910 Swan Car

Wie in Den Haag een bezoek aan het Louwman Museum heeft gebracht, zal ongetwijfeld de buitenissige Swan Car hebben gezien. De auto heeft deelgenomen aan het prestigieuze Pebble Beach Concours d’Elëgance 2012 en kon zich daar in nogal wat belangstelling verheugen, ook van Jay Leno. Bekijk de Swan Car en het kleine zwaantje op deze video.
Wil je meer weten: www.louwmanmuseum.nl

02-06-12 - Laatste Beijing Nieuws

De karavaan, op 5 mei uit Den Haag vertrokken, heeft Beijing en dus de Chinese muur bereikt! Tijd om uit te rusten na deze prachtige maar vermoeiende reis. De deelnemende auto’s zullen per container naar Rotterdam worden vervoerd. Het rijden is voorbij. We feliciteren Jos, Gerrie, Eef en Paul (en natuurlijk ook alle andere teams) met deze giga-prestatie, waaraan we in Square Front zeker nog aandacht zullen besteden.

28-05-12 - Beijing Nieuws 6

 

In het Balkanmeer

Nog steeds onderweg van Den Haag naar Beijing: de karavaan heeft inmiddels Rusland (na vier uur bij de grens te zijn opgehouden) verlaten en rijdt nu door Mongolië, waar ze door de overheid worden begeleid. Dat zal ook in China het geval zijn. De TD van Jos en Gerrie houdt het prima vol evenals de MGB van Eef en Paul. Deze keer geen hotel om de nacht door te brengen, maar een tentje (en dat bij een temperatuur van 2 graden). En ook nog pootje baden in het Balkanmeer; wij vinden het een prestatie!

22-05-12 - Beijing Nieuws 5

De technishe problemen beperken zich niet alleen tot team 11 (de TD van Jos en Gerrie). De auto van team 15 (Guus en Guus-Jan) werd tijdelijk op Russisch kenteken gezet om op een Russische militaire basis een nieuwe voorruit te laten snijden; van de Mercedes van team 6 (Koert-Jan en Horace) brak de wielophanging, team 7 (René en Michel) moest de koppakking vervangen maar team 12 (Eef en Paul) lijkt probleemloos door te gaan. Volg alle teams op www.hbc2012.nl

Team 6 op pad ....

16-05-12 - Beijing Nieuws 4

Een foto voor de politie

Jos en Gerrie door Russische politie aangehouden!
Géén bekeuring, maar … op de FOTO gezet!

Vandaag rijdt de karavaan van Perm naar Yekaterinburg, een korte rit en dus kan er worden uitgerust en (indien nodig) gerepareerd.
De MGB van team 12 (Eef en Paul) is “still going strong”; de andere MGB (team 7) zit (ondanks een in Nederland gereviseerde motor) nu wat in de problemen. De Russische monteurs vulden een nieuwe radiateur met yoghurt! Misschien komen we er nog achter wat daarvan de bedoeling is geweest.

14-05-12 - Beijing Nieuws 3

Moskou Hotel

The Hague – Beijing: de laatste berichten! Alle teams hebben Moskou bereikt en zijn weer met z’n allen “on track”. U kunt nog steeds kilometersponsor worden, de gelden komen ten goede aan Terre des Hommes.

Doe mee: uw bijdrage zal op de Chinese Muur aan Terre des Hommes worden overhandigd.
Alle informatie vindt u op de website The Hague Beijing.

12-05-12 - Beijing Nieuws 2

 

Mooi Rusland

Zowel Stanley Daamen als Aad van der Velden houden ons op de hoogte van de gebeurtenissen tijdens The Hague-Beijing. Na allerlei technische perikelen (en hulp van velen) is de MG TD van Jos en Gerrie Rooswinkel weer op weg, samen met de VW Kever van Ton en Linda van Dorsselaer (die zo sportief waren om bij Jos en Gerrie te blijven). In Moskou zullen zij zich weer bij de rest van de karavaan voegen. Via de website van The Hague-Beijing kunt ook u de teams volgen!

04-05-12 - Op naar Beijing

HET IS BIJNA ZOVER: op 5 mei 2012 gaan ze de grote uitdaging aan. Om 09.30 uur staan de deelnemers met hun auto’s opgesteld in Chinatown (de Chinese Poort bij de Bijenkorf in Den Haag) met daarbij Jos, Gerrie, Paul en Eef.  Om 13.30 uur start de eerste rally-auto vanaf het Spui en daarna kunt u de deelnemers volgen via de website The Hague – Beijing: http://www.hbc2012.com/ 
Wij wensen Team 11 (Jos en Gerrie) en Team 12 (Paul en Eef) een onvergetelijke Challenge!!
Stanley Daamen stuurde ons een prachtige fotoreportage van de start; de foto´s zijn op deze website  te bekijken in het foto/album `The Hague/Beijing`.
 

25-02-12 - The Hague - Beijing

Tot onze grote verrassing begint er in mei nog een tweede MGTTO-team aan de avontuurlijke reis van Den Haag naar Beijing. Eef Verstappen (lidnr. 1385) en zijn co-pilot Paul van der Velden zullen met een MGB de uitdaging aangaan. Net als Jos en Gerrie Rooswinkel zijn Eef en Paul (team 12) op zoek naar zoveel mogelijk kilometersponsors. Het kan nog steeds:  maak voor elke kilometer die je wilt sponsoren € 1,00 over op bankrekening 44.87.355 t.n.v. Stichting The Hague Beijing Challenge en vergeet vooral niet om het team van je keuze te vermelden. Wil je ook een reis naar China maken? Kijk dan hier voor de benodigde informatie.

11-01-12 - The Hague - Beijing

Wist u al dat er op 5 mei 2012 maar liefst 5 MG’s in Den Haag van start gaan en duizenden kilometers zullen afleggen om weken later in Beijing aan te komen? Eén van die MG’s is de TD van Jos en Gerrie Rooswinkel. In de eerste Square Front van 2012 (februari) zal Aad van der Velden u alles over deze bijzondere onderneming vertellen. Maar voor het zover is, kunt u zich al informeren via www.hbc2012.com en wat heel belangrijk is: u kunt ten bate van Terre des Hommes kilometers sponsoren! Dat kan voor alle deelnemende teams, maar u denkt natuurlijk wel aan team 11, team Jos en Gerrie Rooswinkel. We komen er zeker nog op terug.

 

 

 

 

 

 

 

07-12-11 - MG-geschiedenis

De geschiedenis van MG is in ontelbare boeken vastgelegd en ook in ons eigen blad Square Front wordt regelmatig een stukje MG-geschiedenis beschreven en soms zelfs “geschreven”. Op de pagina “Foto & Video” echter kan naar “The history of MG” (in 3 delen) worden gekeken. Voor de liefhebbers, dus …